Det er helt essensielt for oss å begynne med en forventnings- og behovsavklaring. Hvert prosjekt er helt unikt.

Vår prosjektprosess består av 3 deler som beskrives i nærmere detalj nedenfor.

vinoteca-165508247_176821020928098_3087298769766094917_n-1600x1067

Prosessen

1. Tegning og tilbud / konsultasjon

Vinoteca tegninger / Prosessen

Det er mange veier til mål for å bygge et vinrom. Vi kan hjelpe deg, enten du bare er i sonderingsfasen, om vil at vi skal levere både isolerte vegger, kjøling og innredning til deg eller om du ønsker bare enkelte deler av dette.

Vi er blant landets fremste eksperter på bygging av vinrom og leverer skreddersydde løsninger.

Noen ganger passer våre standard løsninger. Enten du har en areal du kan tilpasse vinrommet ditt eller du er på søken etter mer info så kan du gjerne laste ned vår vinromsbrosjyre.

Mange ønsker imidlertid et mer tilpasset prosjekt. Slike prosjekter begynner gjerne med at du sender oss en skisse og noen bilder av hvordan du ser for deg at vinkjelleren din skal se ut. Send oss en skisse over der du tenker å ha vinreoler/ vinkjeller sammen med noen bilder av området.

Vi trenger en enkel skisse med H + B + L samt dørens plassering og slagretning og evt utspring som rør eller kanter.

Her er et eksempel på en slik skisse:

Bilde1

Hva vi gjør

Etter at vi har fått kontakt blir neste steg å avgjøre hvilke tjenester du trenger fra oss. Noen vil gjerne bare diskutere litt rundt hvilke reolløsninger som er mest praktiske, mens andre er større prosjekter med plass til flere tusen flasker vin. 

Løsningene folk trenger er like unike som vinrommene vi bygger. Derfor har vi laget en bookingside hvor du kan avtale både enkle konsulenttimer, tegning av vinrom og befaringer.

Booking

Hvis du bare lurer på noen enkle ting, er det også selvsagt bare å ringe eller sende en e-post. Du finner kontaktinformasjonen vår nederst på siden.

Konsulent til større prosjekter

I tillegg til tjenestene du kan lese om på våre bookingsider, tar vi også gjerne på oss konsulentoppdrag for større prosjekter. Eksempelvis deltar vi gjerne med vår kunnskap når du skal pusse opp eller bygge ny restaurant eller hotell. Ta gjerne kontakt for nærmere detaljer.

2. Gjennomføring

IMG_9171

Etter godkjennelse og eventuelle justeringer av tilbud, vil vi kunne anbefale en av våre erfarne samarbeidspartnere for oppbygging av vinrommet til et nøkkelferdig rom. De erfarne håndverkerne setter sammen ditt vinrom og installerer kjølemotor. Så kommer montering av reoler, kjøling, glass, dør og eventuelt dekorasjoner slik at du får det ønskede design og uttrykk for ditt rom. Ansvaret er et forhold som styres mellom håndverkerne og deg.
Vinoteca Vinkjellere AS er ikke involvert i denne prosessen.

Ønsker du å bygge selv eller med dine snekkere kan du bestille komponenter fra vår nettbutikk. Vinoteca påtar seg konsulentoppdrag i forbindelse med råd om isolasjon og kjøleteknikk etter avtale om konsulentbistand på kr 1550,- inklusive mva per time, minimum 5 timer. Reise, kost og losji kommer i tillegg. Ansvaret for teknisk riktig utførelse ift. isolasjon, fukt og kjøling m.m. står dine snekkere for.

Merk: Installering av våre kjølemaskiner krever grundig forståelse av bruksanvisning for kjølemaskin og hvordan rommet skal bygges opp. Ethvert rom som ikke er isolert iht. kravspesifikasjon med bilde dokumentasjon vil falle utenfor all garanti.

3. Service og vedlikehold

Vi vil følge deg opp en gang pr. år med filterbytte men det kan være du må se til filter oftere enn dette. Filteravtale oppretter du på våre hjemmesider her

Drensslange, temperatur og fuktighet er andre forhold du bør se til innimellom, til du har lært deg funksjonaliteten til din vinkjeller. Et filter som blir tett vil medføre tap av garantier og en potensielt ødelagt maskin.

Bearfoot Bistro Wine Cellar
The world famous Bearfoot Bistro Wine Cellar.

Gleden av å lagre vin

Vinoteca har bygget vinkjellere for hotell- og restaurantbransje over hele verden. Fra 5-stjernes resort i Karibia til Hotel Britannias prisberømte vinkjeller i Trondheim.